Hemmeligheden bag tynde arme

Få tynde armeEr du træt at løs hud og blævrende fedt på underarmene? Forhindrer vinkedellen dig i at tage en lækker sommertop på, når solen brager ned fra en skyfri himmel? Så er det nu du skal sætte dig godt til rette og læse videre.
Der er nemlig hjælp at hente, så du kan få bugt med de tykke arme.
Det er et velkendt problem blandt danske kvinder; jo højere man kommer op i alderen, jo mere rammes man af mormorarme. Mange kvinder frygter, at træningsstrategier, der fokuserer på armene, vil forvandle dem til at ligne hårdtpumpede bodybuildere. Men man kan faktisk få bugt med de tykke arme, hvis man laver nogle få, specifikke træningsøvelser, der er koncentreret om armene.

Hvorfor får man mormorarme?

De fleste kvinder tænker nok, at mormorarme er forbundet med overvægt, alder og dårlig kost. Det er dog ikke altid tilfældet. Selvfølgelig vil dårlig kost og mangel på en fornuftig træningsstrategi give sig udslag i tykke arme for langt de fleste, både mænd og kvinder. Men selv meget slanke eller decideret tynde mennesker kan også have mormorarme.
Slap hud kan nemlig skyldes problemer med det gen, der bestemmer, hvor meget elastin, der skal dannes i din hud. Producerer du ikke nok elastin, vil du have en tendens til slap hud. Du kan ikke ændre på din genetik og mutationer i dine gener er der heller ikke meget at gøre ved. Men du kan sørge for at tilføre din krop tilstrækkeligt med protein via din kost.
Elastin er nemlig opbygget af aminosyrer, som din krop får fra protein. Så med tiltrækkeligt protein i din kost kan du hjælpe din hud til at bevarer noget elasticitet, forebygge slaphed og dermed reducere risikoen for tykke, mormorarme.

Flotte, slanke arme

En træningsøvelse, der er rigtig god at starte ud med, er ”numsedypperen”. Ikke et særligt flatterende navn til en øvelse, der skal hjælpe dig med at træne dine mormorarme væk. Men ikke desto mindre er det præcis som navnet siger, det øvelsen går ud på; at dyppe numsen, mens du støtter armene på en stol.
Det første du skal gøre er at finde en stabil stol eller lignende – den skal kunne holde til din vægt – og dine mormorarme – uden at tippe! Så sidder du dig på stolen, placerer dine hænder på kanten af sædet og skubber dig frem efter til numsen er fri af sædet. Husk at bøje knæene foran dig.
Nu starter øvelsen; sænk numsen langsomt ned mod gulvet. Hvis du synes, den bevægelse er for svær, så forstil dig, at du dypper numsen ned i en balje med vand. Hold din ryg mod stolen og slap af i skuldrene – de må ikke smutte op om ørene, for så spænder du for meget i kroppen og du får ikke det optimale ud af øvelsen.
Hvis træningsøvelsen bliver for nemt for dig, kan du udfordrer dig selv ved at strække benene ud.
Har du ikke en stol, der er stabil nok, kan øvelsen sagtens udføres på en sofakant, udendørs f.eks. på kanten af en sandkasse eller en stepbænk, som du tit kan finde på de små udendørs fitnessredskaber, som er sat op, i mange byer landet over. Det er faktisk kun fantasien, der sætter grænser. Bare husk på, at det, du støtter dig på skal være stabilt, så du ikke falder.
Gentag øvelsen 3 x 10, 2 gange om ugen. Så er du godt på vej til et liv uden tykke, mormorarme.

Vil du have flotte arme? Så drop løbeturen!

Der er mange myter omkring slankekure og meget fokus på den hurtige løsning til det hurtige resultat. Det gælder også for kampen mod mormorarmene.
Du har måske hørt fra forskellige selvbestaltede fitnessguruer, at man ikke får flotte arme af at løbe. Faktisk er der flere, som anviser, at man helt skal droppe løbeturen, hvis man ønsker at få flotte, tynde arme. En af grundene til denne påstand bliver fremsat er, at kvinder fokuserer meget på lår, baller, hofter og mave. Alle områder der trænes af den daglige løbetur. Og faktum er, at hvis løb er den eneste form for motion, du dyrker, vil din overkrop blive svag. Men derfra til at anbefale at man skal droppe løbeturen for at få flotte arme, er der alligevel et stykke vej.
Hvorfor dog ikke kombinere løbeturen med træning af mormorarmene? Det kan gøres nemt og simpelt. Det eneste du skal gøre er, at lægge løbetur med håndvægte ind i din træningsstrategi og så få købt dig et sæt håndvægte på omkring 500 g pr vægt. Når du så skal løbe afsted, tager du blot en vægt i hver hånd og løber afsted som du plejer. Den ekstra vægt på armene og den svingbevægelse, du automatisk laver, når du løber, vil give dig en god og effektiv træning af mormorarmene.