Myten om slanke arme

Få slanke armeSkønhedsidealet, der hylder det tynde menneske som idealet, får mange kvinder til at gribe til alle mulige slankeprodukter, der alle lover den samme ting; hurtigt vægttab.
Det hurtige vægttab fører sjældent noget godt med sig – og da slet ikke for dine tykke mormorarme. Tager du 14 dage på Nupo og bagefter kører en 3 ugers suppekur igennem, er du ret sikker på at du smider endog nogle kilo. Og det vil højst sandsynligt kunne ses på dine mormorarme, som noget af det første.
Men strategien er forkert.
Det hurtige vægttab er en myte og giver meget sjældent varige resultater.
Når du har sultet dig selv nok på en suppekur eller bildt dig selv ind, at Nupos jordbærshake faktisk smager godt, vil du vende tilbage til dine gamle vaner. Og alt det du fik spist forkert i første omgang, vil højst sandsynligt ryge indenbords igen i dobbelte mængder. Kiloene stormer på igen i raketfart og mormorarmene vender tilbage med øget volume.
Og så har vi balladen.
Den hurtige vej til hurtige resultater er som regel at sidestille med udtrykket: at hoppe over, hvor gærdet er lavest.

Sådan får du slanke arme

Vejen til de slanke arme er belagt med hård træning, god nattesøvn og fornuftig kost. Der er ingen vej udenom, indenom eller henover. Kaster du dig ud i junglen af slankekost, narrer du ikke blot dig selv – du narrer også din krop.
Så første skridt på vejen til at få slanke arme er noget så kedeligt som erkendelse. Erkendelse og ærlighed. Vær ærlig over for dig selv. Har du brug for at tabe dig? Eller er du fuldstændig ok, sådan som du er? Har du problemområder, som gør dig ked af det, må du tage kampen op og kæmpe rigtigt. Erkend, at du har et oplevet problem med dine mormorarme, og tag så boksehandsken på.
Du har et væld af øvelser, der bare ligger og venter på dig.
Men før du går i gang, skal du sørge for at lave en træningsstrategi for dig selv. Igen skal du erkende og være ærlig over for dig selv. Hvad er din fysiske formåen? Hvor god form er du i?
Og så skal du starte med din træning på niveauet, hvor du synes, at træningen næsten bliver for nem. Hvorfor så det? Jo, du slipper ikke af med dine tykke mormorarme, hvis du lægger for hård ud. Giv dig selv en chance og start der, hvor du får en succesoplevelse. Hvor du får en oplevelse af at overkomme din træning – en oplevelse af at være god.

Træningsstrategien der virker

Når folk vil i form eller tabe sig, eller stramme op på mormorarmene, lægger alt for mange for hårdt ud. De kører måske på med styrkeøvelser på gulv, løber ture hver dag og går i fitnesscenter. Alt for tit ender det med, at de brænder ud, mister motivationen eller får skader.
Før du kan få bugt med de tykke mormorarme og få de flotte arme, du drømmer om, skal du lave en træningsstrategi der virker.
Din træningsstrategi skal være et miks af øvelser og konditionstræning. Du skal ikke droppe løbeturen for at få flotte og slanke arme – du skal derimod kombinere så mange træningstyper, som muligt.
Du skal ikke løbe hver dag, men derimod give kroppen lov til at hvile og restituere. Du kan med fordel bruge de dage, hvor du restituerer på at træne overkrop, stabilitet, mave og arme.
Så er der jo alt det mentale. En succesfuld træningsstrategi, der hjælper dig med at træne mormorarmene væk, afhænger i høj grad af din egen indstilling. Er du typen, der belønner dig selv med en marsbar, hver gang du har valgt trappen i stedet for elevatoren, skal du kigge indad og være ærlig over for dig selv om dine kostvaner. Du får ikke trænet mormorarmene væk, hvis du fodrer dem med fede kalorier efter hver lille fysisk strabads er overvundet.
Er du derimod typen, som vejer dig 15 gange i døgnet, og tæller kalorier på alt, skal du måske kigge lidt indad og undersøge, hvorfor du har så udpræget et behov for kontrol. Det kan jo ikke nytte noget, at du sulter din krop – det hjælper i alt fald ikke med til at få slanke og flotte arme, da din krop vil gå på hungernøds-mode og holde på fedtet så længe som overhovedet muligt.

Find balancen

Skal du have slanke arme, må du undgå myterne for hurtige resultater. Og du må være ærlig over for dig selv. Faktisk handler en sund træningsstrategi og et varigt vægttab om balance. Balance i din kost, balance i dit sind og balance i din døgnrytme.
Måske er det også godt nok, at man ser ud som man gør. Vær realistisk, når du kigger dig i spejlet. Måske er mormorarmene ikke så slemme endda.
Læs hvorfor cardio ikke er din ven, når du ønsker en tonet krop her